10.10.2019
Moldova, Cultură

Agenda Coming Out Days Fest2019

11 octombrie

18:30 - 21:30 Panel de discuții „Trebuie oare să pleci, ca să fii cine ești?”

Să fii diferit în societatea noastră poate fi complicat. Să fii diferit, de la identitatea de gen și orientare sexuală, până la felul în care te îmbraci și muzica pe care o asculți, este o adevărată provocare într-o țară în care patriarhalitatea este în continuare o realitate zilnică. La acest panel vom vorbi cu oameni cu identități diferite care locuiesc în Moldova, cu oameni care au ales să plece din Moldova și cu oameni care sunt încă aici, dar în fiecare zi se gândesc dacă a rămâne e o decizie bună. Vom discuta despre cum felul de a fi, ceea ce simți, cum gândești, ce aspirații poate fi o problemă pentru societatea din care faci parte și ce de făcut cu asta.

Cu acest panel de discuții vom inaugura această ediție a festivalului.

Intrarea este liberă și gratuită.

Locul desfășurării - Artcor, str. 31 august 1989, 137

_________________

22:00 - 04.00 Safer Sex Protection Party

Te invităm la o petrecere protejată! Serată pentru promovarea comportamentului sexual protejat și conștient între persoanele LGBT. Toți doritorii de a-și afla statutul HIV, vor putea face un test rapid, care durează mai puțin de 15 minute.

Intrarea este liberă și gratuită.

Locul desfășurării - Clubul de noapte „Bang-Bang”, str. Petru Zadnipru 17

________________

12 octombrie

13:00 - 18:00 Garage Sale „Out of the Closet”

Un spațiu de relaxare, cu o selecție de obiecte de îmbrăcăminte, accesorii și decor pentru iubitorii de vintage și slow shopping.

Intrarea este liberă și gratuită.

Locul desfășurării - garajul și curtea Centrului de informații GENDERDOC - M, str. Valeriu Cupcea 72/1

_______________

15 octombrie

18:30 - 21:30 Discuție deschisă „Cum să?”

Noi, oamenii, suntem diferiți - arătăm diferit, avem gusturi diferite, așteptări și atitudini diferite, comunicăm diferit, iubim diferit, înțelegem viața diferit și o trăim diferit. Și asta e ok.

Această diferență, însă, și dreptul la ea, în societatea noastră de cele mai dese ori nu este respectată. Iar conform ultimelor studii, grupul cel mai puțin acceptat în Republica Moldova este comunitatea LGBT. Trebuie oare să pleci, ca să fii cine ești? Vă invităm să căutăm răspunsuri și soluții împreună cu jurnaliștii agora.md.

Intrarea este liberă și gratuită.

Locul desfășurării: agora.md, Calea Ieșilor 10 (Acvila), etajul

________________

17 octombrie

18:00 - 18:30 „Ananas”/Live Facebook

Vă invităm la o ediție specială a live-ului nostru lunar, moderat de Anastasia Danilova și Angelica Frolov. Vom încerca să răspundem la întrebarea „Trebuie oare să pleci, ca să fii cine ești?”, tema festivalului „Coming Out Days Fest2019”.

Invitatul/invitata va fi anunțat/ă mai târziu.

19:00 - 20:00 Proiecție de film “Fără Frică de Iubire”

„Fară Frică de Iubire” este un scurtmetraj documentar despre campania socială „Fără Frică de Iubire” și Marșul Solidarității din 2018.

Regizoare: Evelina Onea

Locul desfășurării: Apartamentul Deschis, str. București 68/1

__________________

18 octombrie

18:00 - 21:00 Vernisaj expoziție fotografică „Cărți poștale de acasă”

Expoziție fotografică a artistei Natalia Gârbu, care a încercat să transpună în imagini dorul persoanelor LGBT plecate din Moldova ca să poată fi cine sunt.

Locul desfășurării: Casa Dacă, str. Bănulescu Bodoni 17A

Previous Următorul