GENDERDOC-M

Comunicat: Folosirea homofobiei și transfobiei în spotul electoral PSRM

Centrul GENDERDOC-M condamnă folosirea homofobiei și transfobiei în spotul electoral al Partidului Socialiștilor

Centrul de Informații „GENDERDOC-M” condamnă folosirea homofobiei și transfobiei în spotul electoral al Partidului Socialiștilor întitulat „Vom face ordine în țară, capitală, în toate orașele și satele noastre” apărut la 22 mai pe YouTube și difuzat la mai multe posturi de televiziune.

În spotul produs în limbile română și rusă, Președintele PSRM Igor Dodon acuză actuala guvernare de „distrugerea valorilor noastre tradiționale și morala creștină” în timp ce pe fundal apar imaginile video de la Marșul Egalității defășurat de Centrul GENDERDOC-M la 17 mai în centrul Chișinăului.

„Exploatarea imaginei activiștilor pentru drepturile lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor și persoanelor transgen cu scopul de a-i acuza de degradarea morală a societății și perpetuarea prejudecăților alegătorilor față de persoane LGBT reprezintă un act de homofobie și transfobie tranșantă, dar și lipsa de imaginație și neputință politică de a aborda problemele reale sociale în mod constructiv”, declară Anastasia Danilova, Directoarea Executivă a Centrului de Informații „GENDERDOC-M”.

„Mai mult ca atât, Igor Dodon și echipa sa au denigrat nu doar imaginea activiștilor pentru drepturile persoanelor LGBT, dar și a Centrului GENDERDOC-M, o asociație obștească non-guvernamentală, fapt pentru care vor fi trași la răspundere juridică. Amintim despre faptul, că GENDERDOC-M este o organizație apolitică, și nu a dat acord la folosirea imaginilor de la activitățile organizațieie și a lucrătorilor organizației pentru publicitate politică. Vom folosi toate pârghiile legale disponibile pentru a apăra imaginea Centrului și demnitatea persoanelor LGBT din Republica Moldova”, a adăugat Angela Frolov, Coordonatoarea de Program în cadrul Centrului GENDERDOC-M.

Centrul GENDERDOC-M apelează la toți cetățeni ai Republicii Moldova să nu se lăsați manipulați de către politicieni care tind să ignore adevăratele probleme sociale în favoarea unor idei inventate.[2]

Reamintim că anul trecut Igor Dodon și PSRM au difuzat un alt spot propagandist anti-UE denigrând imaginea câștigătoarei concursului muzical „Eurovision 2014” Conchita Wurst, astfel perpetuând prejudecățile transfobe în rândul publicului larg.

Close Menu