Discuția „Dreptul la Educație Sexuală: între Biserică și Stat”

Grupul de Inițiative Feministe din Moldova vă invită vineri, 22 iulie, ora 19:30, la discuția publică "Dreptul la Educație Sexuală: între Biserică și Stat", care va scoate în vizor consecințele lipsei educației sexuale în sistemele educaționale din Republica Moldova și România. Accentul va fi pus pe explicarea a ce presupune educația sexuală și de ce este important să avem acest drept respectat și realizat, dar și ce rol joacă cei doi actori majori, statul si biserica în exercitarea acestuia. Realitățile din jur ne conving tot mai mult de necesitatea de a avea educația sexuală instituționalizată în școlile din Moldova și România. Împreună cu invitații evenimentului vom afla cum e posibil de realizat acest lucru și care sunt provocările secolului XXI.

Invitații evenimentului sunt Rita Columbia, Reprezentata UNFPA Moldova, Cristi Plămădeală, trainer Y-PEER Moldova, și Adriana Radu, autoarea vlogului Sexul vs Barza, invitată specială din România. 

Evenimentul se va desfășura în limbele Română, Rusă și Engleză. Intrarea este gratuită. Locurile sunt limitate, vă încurajăm să veniți din timp pentru a reuși să prindeți locuri. Adresa: teatru-spălătorie, str. Eminescu, 72

Evenimentul deasemenea va fi transmis live de către Privesc.eu, și îl veți putea accesa în regim live pe următorul link:https://www.privesc.eu/Arhiva/68116/Discutie-publica--Dreptul-la-educatie-sexuala--intre-biserica-si-stat-

Evenimentul este cea de a cincea discuție publică din seria celor șase organizate în perioada martie-august de către Grupul de Inițiative Feministe din Moldova, cu susținerea Fundației European Endowment for Democracy.

Pentru mai multe detalii despre ultimele patru discuții publice realizate accesați următoarele link-uri:

1. “Identitate | Corp | Activism” 

2.“Femeile Rome: între mit și realitate” 

3. "Masculinități și Feminități: exprimare de gen în Moldova"

4. “Mame Singure în Moldova: stereotipuri și provocări"
 

22.07.2016 - 19:30
Event Calendar