Consultations

One of the most important services that is provided within the LGBT Health Program is the initial counselling of LGBT, concerning health issues. Through the provision of primary health counselling, the “GENDERDOC-M” Center informs its beneficiaries about sexual and reproductive health issues, and as needed, redirects to specialists, friendly to LGBT, willing to provide quality health services. Health counsellings are conducted in the office, four times a week (Wednesday, Thursday, Friday, Monday and sometimes Saturday) in the afternoon.

If a person needs medical examination, he or she is redirected to a medical institution as:

Hospital of Dermatology and Communicable Diseases (Chisinau), the Center Youth

Friendly “Neovita”(Chisinau), The Medical Center Youth Friendly “ATIS” (Balti), and by other specialists (proctologist, urologist, gynecologist). For more information, please contact the coordinator of the LGBT health Program -– Veaceslav Mulear: 022 28 88 61 or veaceslav.mulear@gdm.md.

  • Veaceslav Mulear Coordonator de Program Sănătatea LGBT

Activează în organizaţia din anul 2007, înainte de aceasta, timp de cinci ani, a fost voluntar a centrului. Și-a început cariera profesională, în organizaţie, ca asistent în Programul de Sănătate și Asistenţă Socială LGBT. În 2011 a fost promovat în postul de coordonator al evenimentelor de sănătate, în cadrul aceluiași program. Începând cu 2014 a preluat postul de coordonator al programului de sănătate LGBT. În cadrul programului, este responsabil de prezentarea Centrului de Informaţii GENDERDOC-M și de promovarea intereselor și drepturilor LGBT și CSM în Consiliul Naţional de Coordonare a TB și SIDA. Este coordonatorul lucrărilor de outreach, organizează seminare și training-uri cu privire la sănătatea sexuală pentru comunitatea LGBT și MSM, prestează servicii de consiliere și testare voluntară HIV pentru bărbaţii gay şi MSM, dezvoltă reţeaua regională de profesioniști din domeniul sănătăţii .

În 2011, a fost distins cu diplomă de onoare "Pentru merite deosebite și implicarea în răspunsul naţional la HIV/SIDA pentru anul 2011" și cu statueta "Panglica Roșie", de către Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova, în colaborare cu campania UNAIDS Moldova «Mondiala Anti-SIDA» în Republica Moldova și reţeaua "Y - PEER Moldova» .

veaceslav.mulear@gdm.md

/373/ 22 28 88 61