Gay în etate

În centrul de informații GENDERDOC-M, primul grup, care a servit drept primordiu pentru grupele de sprijin, a fost un grup de homosexuali de virsta a treia. Prima întîlnire a avut loc la începutul lunii aprilie, în anul 2002.

Apoi, grupul a început să se întâlnească în mod regulat de patru ori pe an. Ședinţele se desfășoară fie în suburbie, în cazul în care s-a organizat o tabără de vară, fie se organizeaza excursii de o zi în locurile istorice din Moldova, fie în birou pentru discuții între prieteni. Astfel de întâlniri sunt deosebit de importante pentru persoanele, care locuiesc singure, în care se încadrează homosexualii de vîrsta a treia. Ei nu au un alt cerc de prieteni, cu excepția grupului de susținere.

Întâlnirile din birou, care, acum, sunt organizat lunar, oferă oportunitate de a discuta orice subiecte, inclusiv comportamentul sexual protejat și stilul de viață sănătos. De asemenea, aici se poate obține literatură nouă, tipărită de Centrul noustru , mijloacele de protecție împotriva HIV și BTS , precum și informații cu privire la diverse probleme .

Grupul de susținere este deschis. Dacă doriți să deveniți un membru , sunați la numărul de telefon fix: 0 (22) 288860 sau la numărul de telefon mobil: 069142822, pentru a contacta  conducatorul grupui de susținere a gay-lor de vârsta a treia, Alexei Marcicov.

  • Alexei Marcicov Consultant în domeniul politicilor informaționale

Fondator al Centrului de informații GENDERDOC-M, din ziua fondării organizației și până în data de 24 decembrie 2016, când a fost ales, practic unanim, președinte al organizației și redactor- șef al revistei „Зеркало”. O revistă despre situația comunității LGBT din Republica Moldova. Alexei Marcicov nu este doar fondator și sursă de idei pentru organizația neguvernamentală, el lucrează activ la implementarea programelor strategice și a proiectelor în desfășurare ale „GENDERDOC-M”, fiind consultant în domeniul politicilor informaționale. Colaborează cu mass-media din Republica Moldova, coordonează publicarea articlolelor și editarea materialelor de către alte surse de informare (revista „Зеркало”, pagina web GDM.MD) ale centrului de informații. Este organizatorul primului festival-Pride din Republica Moldova. De asemenea coordonează grupul de sprijin pentru gay-ii de vârsta a treia.

alexei.marcicov@gdm.md

/373/ 22 28 88 60