14.09.2018
Moldova, #Subogheal

Și speranța rămâne la o viață plină în țara natală

Nadia are 25 de ani. Lucrează casieriță într-un supermarket din Chișinău.

Nadiei îi plac rochiile cu buline, sandalele cu multe bentițe colorate și comediile romantice. Ea vrea să întemeieze o familie, să gătească în fiecare seară persoanei iubite, să cumpere lucruri frumoase pentru casa pe care o vor avea și să crească copii.

Nadia, însă, s-a învățat să viseze #subogheal. Și la rochiile cu buline, și la sandalele cu multe bentițe colorate, și la familie, și la gătit, și la lucrurile frumoase din casă, și la copii. I-au rămas doar comediile romantice.

Nadia s-a născut băiat. Pe ecusonul ei de la supermarket scrie Alexandru. Ea a lăsat în urmă centrul raional, sperând că la Chișinău va respira din plin, cu ambii plămâni.

„Cu plămânii mei de femeie”.

Cum va fi viața ei de femeie acolo unde majoritatea crede că ea nu are niciun drept la auto-identificare, la felul ei personal de a se simți în propriul corp, la rochia cu buline și la relația pe care și-o dorește, Nadia nu știe. Ea, însă, speră că într-o zi felul ei de a fi, va fi doar ”un fel de a fi”, pe lângă miile de alte feluri, ci nu o problemă pentru atâția oameni.

Previous Următorul