Proiecții de filme „Ascuns” și „Дети 404”

Centrul de Informații „GENDERDOC-M” te invită la premieră a două filme documentare, care abordează diferite aspecte ale experiențelor persoanelor LGBT și ale vieții lor de zi cu zi în România și Rusia.

19:30

„Ascuns” (2013) este un documentar de scurtă durată, realizat de Raluca Pantazi și Victor Pozmei pentru portalul HotNews.ro, despre viața ascunsă a persoanelor care se feresc să-și recunoască public orientarea sexuală sau identitatea de gen în România anului 2013. Aceasta nu este o dezbatere pro sau contra homosexualității sau transsexualității. Aceasta este o latură pe care lumea o vede mai puțin: cum e să traiești ascuns?

Durata filmului este 14 minute. 

Limba: română.

20:20

„Дети 404” (rom. Copiii 404”) (2014) este un film documentar din Federația Rusă, realizat de Askold Kurov și Pavel Loparev, despre adolescenții LGBT, care vor să demonstreze lumii faptul că ei există. Filmul poartă același titlu ca și grupul de comunicare în rețeau de socializare Vkontakte inființat și administrat de jurnalista Lena Klimova. Acesta este un grup de solidaritate și asistență pentru tineri din Rusia, care se simt, aici și astăzi, ignorați și respinși. 

Durata filmului este 76 minute.

Limba: rusă cu subtitrările în limba rusă.

---

Fiecare proiecție va fi urmată de o discuție cu publicul.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Evenimentul are loc în cadrul Zilelor Coming Out desfășurate de Centrul de Informații „GENDERDOC-M”.

09.10.2014 - 19:30
Calendarul evenimentelor