22.01.2016
Moldova, Anunț

Proiect artistic pentru persoane trans și gender non-binary din Moldova

Centrul de Informații „GENDERDOC-M” invită persoanele transgen și gender non-binary din Republica Moldova să participe la un proiect artistic „Tu simți[?]”

Având în vedere lipsa de vizibilitate a comunității trans în țara noastră, mulți oameni cisgen nici nu cunosc de existența acestora, iar cei care cunosc, deseori, îi percep bazându-se pe informații incomplete sau dubioase. În astfel de situație, este dificil să contezi pe acceptare și înțelegere din partea societății, dar, în orice caz, e necesar să cautăm oportunități de a schimba această stare de lucruri. Iată de ce am lansat proiectul artistic „Tu simți[?]”, dedicat Zilei internaționale a vizibilității persoanelor trans (31 martie).

Acest proiect urmărește scopul de a-i oferi publicului larg oportunitatea de a interacționa cu lumea interioară a persoanelor trans și a persoanelor gender non-binary ca să le simtă așa cum sunt. Calea spre înțelegere reciprocă prin crearea obiectelor de artă, care vor fi, ulterior, expoziționate, reprezintă o șansă de a-i aduce lumii ideile, care sunt importante pentru noi, la nivelul simțurilor precum și de a-i arăta că noi suntem și suntem mulți (fără riscul divulgării datelor personale).   

Obiectele de artă ar putea fi orice produs creativ, inclusiv desene, obiecte artizanale și handmade, instalații, poezii, piese muzicale, povești, desene animate și multe altele. Nivelul de măiestrie chiar nu contează! Contează ca obiectul să exprime sentimentele sincere ale autorului/autoarei și să ducă în sine mesajul pe care el/ea aspiră să-l comunice persoanelor cisgen.

Dacă ești trans sau persoană gender non-binary, participarea ta ar deveni o contribuție inestimabilă pentru proiect și ai putea împărtăși viziunea ta unică cu celelalte persoane păstrându-ți anonimatul, dacă o dorești, bineînțeles. Obiectul tău artistic ar putea deveni parte nu doar a istoriei mișcării trans din Republica Moldova dar și s-ar putea bucura de faimă în alte țări!

Aplicațiile de participare în proiect pot fi trimise până la data de 29 februarie 2016 prin completarea unui formular scurt aici. Pentru întrebări, contactați-l pe Artiom Zavadovschi trimițând un mesaj la artiom.zavadovschi[aron]gdm.md

 Grăbește-te să faci artă!

Previous Următorul