24.05.2016
Moldova, Pride

Pirkka Tapiola: Am văzut cu regret câtă intoleranță a mai rămas în societate

Ambasadorul UE în Moldova, Pirkka Tapiola a scris un mesaj după incidentele din timpul marșului solidarității "Fără Frică". Diplomatul european a mulțumit forțelor de ordine care au asigurat securitatea manifestanților, transmite UNIMEDIA.

"Astăzi, aș vrea să îmi exprim gratitudinea și aprecierea față de Ministerul de Interne și Poliție care au făcut tot ce le-a stat în putere pentru a proteja participanții la marșul "Fără Frică" ce a avut loc la astăzi la Chișinău. Au făcut o treabă bună. Cu regret, evenimentele din jurul marșului au arătat cât de multă intoleranță a rămas în societate. Eu cred cu tărie că toleranța și repsectul unul față de altul este cea mai bună cale de a progresa ca societate în beneficiul tuturor. A-i respecta pe ceilalți nu îți ia nimic" (trad. n.), a scris pe pagina sa de facebook, Pirkka Tapiola. 

Amintim că astăzi la amează a avut loc tradiționalul marș de solidaritate cu comunitatea LGBT. În timp ce cei circa 400 de participanți manifestau pașnic pe str. București, un grup de credincioși în frunte cu preoții Ghenadie Valuță și Anatol Cibric au încercat să-i agreseze. Poliția a intervenit și i-a evacuat pe manifestanții "Fără Frică" cu mai multe autobuze.

Sursa: unimedia.info

Foto: newsmaker.md

Previous Următorul