Marșul Feminismul TE iubește

Dragi prieteni și prietene,

Avem deosebita plăcere să vă invităm să participați la marşul „Feminismul Te Iubeşte” organizat în data de 8 martie 2015, începând cu ora 12:00, având ca punct de pornire Academia de Ştiinţe a Moldovei.

Scopul marşului este de a informa locuitorii oraşului Chişinău, şi nu numai, despre ce este feminismul şi care sunt aspiraţiile sale. Ne propunem să combatem în acest fel stereotipurile negative create în jurul acestui cuvânt, precum şi prejudecăţile atribuite persoanelor care se identifică ca feminişti şi feministe.

Marşul „Feminismul Te Iubeşte” este organizat de către Grupul de Iniţiative Feministe din Moldova. Acest grup este format din persoane care activează în diverse domenii profesionale, însă care se identifică ca feminişti şi feministe sau susţin asigurarea egalităţii de șanse între femei și bărbați și combaterea stereotipurilor de gen, fără a-şi atribui o identificare ca atare. Grupul funcţionează în bază de voluntariat şi se doreşte a fi o mişcare civică interesată de avansarea abordării feministe faţă de egalitatea de gen şi drepturile femeilor.

Marşul „Feminismul Te Iubeşte” este o acţiune paşnică şi incluzivă. Sloganele marşului vor fi diverse şi se vor adresa societăţii. Unii participanţi vor purta tricouri cu inscripţia „Aşa arată un feminist” şi „Aşa arată o feministă”. În timpul marşului vor fi distribuite trecătorilor pliante care vor conţine pe scurt şi într-un limbaj accesibil informaţii despre feminism şi aspiraţiile sale. Pliantul va conţine informaţii în limbile română şi rusă. Astfel, organizarea marșului „Feminismul Te Iubește” urmărește să sensibilizeze cetățenii față de feminism, precum și aducerea la cunoștință a societății moldave despre existența unei gândiri politice feministe și a unei mișcări sociale feministe.

Traseu: Academia de Ştiinţe a Moldovei (punct de pornire) – Scuarul Teatrului de Operă și Balet (punct de finiş)
Durata: 12:00 – 16:00
Ziua: 08 Martie 2015

Sperăm să vă alăturaţi şi să mărşăluim împreună sub sloganul „Feminismul Te Iubeşte”.

Cu drag,
Grupul de Inițiative Feministe din Moldova

 

08.03.2015 - 12:00
Calendarul evenimentelor