23.11.2021
Moldova, Drepturile omului

Maia Sandu intervine în cazul soldatului homosexual care a fugit din armată, acuzând că e hărțuit: „Să nu admitem abuzuri”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că va aborda, într-o discuție cu ministrul apărării, cazul soldatului care a refuzat să revină în armată, susținând că este hărțuit din cauză că este homosexual, a informat Realitatea Moldova.

Săptămâna trecută, un tânăr militar din Republica Moldova a lansat acuzații către colegii din Armată, spunând că a fost batjocorit și discriminat de superiori și alți militari, după ce s-a aflat că este gay. În acest context, a spus că nu se mai întoarce în armată după concediu, chiar dacă poate fi cercetat penal pentru dezertare.

Într-o conferință de presă susținută vineri, 19 noiembrie, la Chișinău, Maia Sandu a fost întrebată cum vede situația tânărului.

Președinta Republicii Moldova a spus că ceea ce i s-a întâmplat soldatului este inacceptabil și a precizat că urmează să se vadă cu ministrul Apărării din Republica Moldova pentru a lua o decizie.

„Voi avea o întrevedere cu ministrul Apărării, unde vom discuta despre diverse subiecte, inclusiv această temă. Voi vedea care este reacția ministerului și ce va întreprinde, ca astfel de incidente să nu se mai repete”, a declarat Maia Sandu, vineri, 19 noiembrie.

„Noi respectăm toți cetățenii și nu trebuie să admitem abuzuri, mai cu seamă în instituțiile statului. Voi vorbi cu ministrul și despre planul de viitor al reformelor. O să revin cu informații mai cuprinzătoare despre acțiunile pe care le vom întreprinde”, a adăugat președinta Republicii Moldova.

Ministerul Apărării al Republicii Moldova a transmis joi, 18 noiembrie, că s-a autosesizat și a dispus crearea unei comisii pentru cercetarea cazului, potrivit Digi24.

„Comisia este formată din juriști și psihologi și la acest moment cercetarea cazului este în plină desfășurare. La finalul cercetării, toate materialele vor fi transmise Procuraturii. Totodată, menționăm că Ministerul Apărării nu tolerează discriminarea de orice gen în rândul militarilor în termen și pe contract”, a transmis Serviciul de Informare și Comunicare cu mass-media al Ministerului.
 

Sursa: libertatea.ro

Citeşte întreaga ştire: Maia Sandu intervine în cazul soldatului homosexual care a fugit din armată, acuzând că e hărțuit: „Să nu admitem abuzuri”

Previous Următorul