22.05.2016
Moldova, Pride

Iarmarocul „Curcubeului” dă culoare unor vieți și în acest an

Muzică bună, oameni veseli, o mulțime de lucruri realizate handmade și multă culoare la Iarmarocul „Curcubeului” care se desfășoară acum în curtea Teatrului Spălătorie.

De dimineață, membrii și voluntarii GenderDoc-M au început să amenajeze curtea în care are loc evenimentul. Astfel, l-au amenajat în toate culorile curcubeului, pentru a aduce mai mult soare în această zi de primăvară și au început să vând obiecte confecționate în mare parte manual.

Organizatorii și-au propus prin intermediul acestui iarmaroc să colecteze fonduri pentru a amenaja cu rampe de acces o instituție de învățământ din țară în care învață copii cu nevoi speciale.

Am expus diferite obiecte confecționate de membrii și voluntarii de la GenderDoc-M, precum și lucruri donate de suținătorii evenimentului”, a comunicat Artur Zavadovschi, coordonator de program al GenderDoc-M.

Nu e pentru prima dată când organizează „Iarmarocul Curcubeului”, anul trecut au reușit să colecteze 8.000 de lei și speră că și-n acest am o să reușească.

Anul trecut am colaborat cu organizația „Alga” care luptă pentru drepturile animalelor, astfel banii colectați i-am donat pentru animale”, a mai adăugat Artur.

La una dintre măsuțele amenajate se află brățări și bijuterii handmade, toate colorate și pe gusturile fiecăruia. 

Janson este membră a comunității LGBT, iar la iarmaroc a venit cu lucruri confecționate chiar de ea. Având o pasiune aparte pentru lutul polimeric, a confecționat magnete pentru frigider.

Tot aici avem și lucrări confecționate de alți membri ai organizației GenderDoc-M, avem tablouri cu pisici, felicitări handmade tare drăguțe și săpun natural”.

Janson are o pasiune aparte pentru handmade și-l practică de mai mult timp.

Și Angela Frolov, coordonatoare de program din cadrul GenderDoc-M a venit cu lucrări special confecționate pentru eveniment. „Le-am confecționat în serile de iarnă și în cele reci de primăvară special pentru acest eveniment. E greu să spun cât timp ia o jucărie deoarece confecționez mai multe concomitent”, a spus creatoare jucăriilor colorate de la Iarmarocul Curcubeului.

Alți doi tineri care sunt voluntari au venit de la Tiraspol să susțină acest act de caritate. Ei spun că sunt bucuroși să se afle la Chișinău și să participe la activitățile care vor avea loc azi și mâine.

Am simțit nevoia că trebuie să ne aflăm la acest eveniment și să contribuim la realizarea unei fapte bune. În Tiraspol nu avem asemenea organizații, însă aici ne simții bine, discutăm și pentru că e prima dată, ne bucurăm mult că am reușit să ajungem. Acum suntem voluntari, însă vrem să devenim membri ai organizației”, au spus Andrei și Cristina, care vindeau jucării handmade.

David Fernandes spune că deși astăzi trebuia să se afle la serviciu, a venit la iarmaroc, fiindcă e pentru o cauză nobilă.

Am reușit să vând câteva lucruri și sper ca în continuare să vină mai multă lume. Deși azi trebuia să fiu la serviciu, am preferat să vin aici și să fac un gest frumos”, spune David care vinde tricouri „Fără Frică”, pixuri și ecusoare.

Vizitatorii n-au ezitat să procure câte ceva de la fiecare masă. Preferatele evenimentului au fost brățările handmade.

Am procurat o brățară, deși de obicei nu-mi procur astfel de lucruri deoarece am acasă foarte multe, dar întru cât banii merg spre un act de caritate am hotărât să-mi cumpăr. Sunt binevenite astfel de iarmaroace”, spune Ilona, una dintre vizitatorii iarmarocului.

Ion a aflat despre eveniment de pe rețelele de socializare și a venit să contribuie și el la realizarea unei fapte bune, dar totodată să se distreze. „Dacă tot e weekend am hotărât să ies din casă și să vin aici pentru că mi s-a părut a fi un eveniment frumos, și pe bună dreptate e așa. Am procurat un tricou „Fără frică” și cred că o să mă ajute să lupt cu fricile care periodic mai apar. Cât despre inițiativă, e foarte bună și îi încurajez”, s-a arătat impresionat vizitatorul.

Iarmarocul va dura până la ora 20:00, între timp vizitatorii se delectează cu muzică bună, schimb de idei și discuții. 

După 20:00 va avea loc „Rainbow Limonade”, un concert cu muzică live susținut de Magic Band și Maria Katseva, finalista showului muzical X-Factor Ucraina, precum și proiecții de film. Tot aici, cei prezenți vor primi gratis câte un pahar de limonadă, numită „Vitamina C împotriva fricilor”.

Sursa: unimedia.info

Previous Următorul