20.05.2019
Moldova, Pride

GENDERDOC-M a premiat cei mai buni voluntari și cel mai bun lucrător outreach din 2018

Cei mai buni voluntari și cel mai bun lucrător outreach au fost premiați de Centrul de Informații GENDERDOC-M pentru implicare și ajutor necondiționat. Premiile au fost oferite în cadrul ceremoniei de închiderea a celei de-a XVIII-a ediții a Festivalului Comunității LGBT „Moldova Pride”.

GENDERDOC-M alege în fiecare an un singur voluntar căruia îi oferă premiu pentru rezultatele obținute. În anul curent, însă, organizația a decis să ofere mai multe premii: „Este un peremiu pentru persoanele care ne ajută necondiționat în munca noastră în cadrul Pride-ului și la evenimentele care au loc pe parcursul întregului an. În acest an ne-a fost greu să alegem o singură persoană, pentru că au fost mai mulți oameni care merită distincția “Cel mai bun”, așa că am oferit trei premii.”, a explicat Anastasia Danilova, directoarea executivă a Centrului de Informații GENDERDOC-M.

Premiile au fost înmânate Doinei-Romața Dochițan, fotografa care a lucrat gratuity pentru evenimentele GENDERDOC-M. „Datorită Doinei, am reușit să organizăm o expoziție fotografică alături de picturile beneficiarilor noștri, pe care am numit-o “I’m Art.”, a spus Anastasia.

Al doilea premiu i-a fost oferit Anei Donos, tânăra care, la doar 18 ani, a devenit coordonatoare a grupului de voluntari ai Centrului de Informații. Un alt premiu i-a fost înmânat Ecaterinei Reabaia, designera care a elaborat logotipul și brabdbook-ul campaniei „Sunt OK” și care lucrează voluntar marea parte a anului.

Premiul pentru cel mai activ lucrător outreach i-a fost oferit lui Alexandru Goja. Alexandru ajută foarte mulți tineri - să se informeze și să ia măsuri privind protejarea sănătății lor. Alexandru a mulțumit pentru recunoașterea efortului său și a îndemnat beneficiarii să aibă grijă de sănătatea lor: „Cred că diploma nu este doar a mea, este pentru efortul comun al tuturor colegilor cu care cooperăm. Mulțumesc pentru că aveți încredere în serviciile GENDERDOC-M și pentru că aveți grijă de sănătatea voastră.”, a spus Alexandru.

Petrecerea de încheiere a festivalului „Moldova-Pride-2019”, întitulată „Safer Sex Promotion Party”, este o serată pentru promovarea comportamentului sexual protejat și conștient între persoanele LGBT. În cadrul evenimentului toți doritorii de a-și afla statutul HIV, au avut ocazia să facă un test rapid, în doar 15 minute.

Alexei Marcicov, fondatorul GENDERDOC-M, a îndemnat oaspeții evenimentului să țină un minut de reculegere pentru cei care au murit răpuși de SIDA și i-a îndemnat pe cei prezenți să iubescă, dar cu responsabilitate pentru propria sănătate și sănătatea oamenilor dragi: „Ne dorim cu toții să fim fericiți și sănătoși. Sănătatea și viața noastră depind de deciziile pe care le luăm. Aveți toate resursele pentru a avea grijă de sănătatea și viața voastră. Aveți posibilitatea să vă testați statutul HIV, confidențial și gratuit. Puteți lua gratuit de la Centrul de Informații GENDERDOC-M prezervative și lubrifianți. În acest an, va apărea un serviciu nou, numit PrEP (profilaxia pre-expunere), care presupune folosirea unui medicament pentru a preveni infectarea cu HIV.”, a adăugat Marcicov.

 

Doina IPATII

Foto de Olga T.

Previous Următorul