01.06.2020
International , Drepturile omului

Familiile sunt sursa majoră de abuzuri pentru femeile gay și persoanele trans

Membrii familiei sunt adesea principalii abuzatori ai lesbienelor, femeilor bisexuale și persoanelor transgen, potrivit unui raport global publicat azi.

Studiul efectuat în 24 de țări de către organizația britanică pentru drepturile LGBT+, Stonewall, a descoperit că respondenții din Zimbabwe, în special, aveau mai multe șanse să sufere violență din partea rudelor decât din partea străinilor.

Mai mult de jumătate dintre oamenii din națiunea sud-africană care au luat parte la proiectul „Out of the Margins”, cu o durată de doi ani, au spus că au suferit abuzuri fizice din mâinile membrilor familiei.

În Venezuela, toți bărbații trans care au fost chestionați au raportat atacuri din partea rudelor. Mamele din familiile venezuelene au fost considerate ca principalii agresori de 71% dintre bisexuali și 48% dintre lesbiene.

Dima, un respondent din Republica Cecenă din Rusia, care nu și-a dat numele, le-a spus cercetătorilor că o prietenă lesbiană de-a sa a fost ucisă de rudele soțului ei când s-a aflat că este homosexuală.

„Out of the Margins”, raport realizat în majoritatea statelor, inclusiv Trinidad și Tobago, Muntenegru, Burundi și Peru, a găsit „niveluri marcante de discriminare și violență împotriva copiilor și tinerilor trans în școli”.

Raportul a menționat că multe persoane din Burundi nu au putut să își finalizeze educația după ce au fost aruncate din casele lor din cauza sexualității sau a identității de gen.

O respondentă dintr-o țară africană le-a spus cercetătorilor că a fost obligată „să renunțe la școală pentru că nu a putut găsi bani pentru a-și plăti taxele școlare”, după ce mama ei i-a ordonat să plece de acasă din cauza implicării într-o relație de același sex.

Raportul a examinat situația din Africa Sub-Sahariană, Europa și Asia Centrală,America Latină și Caraibe din perspectiva a cinci dintre cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite.

Concentrându-se pe sănătate, bunăstare economică, educație, securitate personal, violență și participare civică și politică, raportul a dezvăluit probleme semnificative, în special în ceea ce privește inegalitatea economică și accesul la asistență medicală și educație.

Alexandra Hernandez, directoare executivă a grupului pentru drepturi LGBT + din Peru, Mas Igualdad (Mai multă egalitate), a declarat că persoanele trans și non-binare - care nu se definesc drept bărbat sau femeie - s-au confruntat cu discriminare și violență în țara sa și în alte părți din America Latină .

„Pentru lesbiene și femei bisexuale, (rapoartele despre) violența sexuală au fost deosebit de mari", a declarat Hernandez pe Thomson Reuters Foundation.

 

Sursa: news.trust.org

Previous Următorul