07.05.2019
Moldova, Pride

Centrul de Informații GENDERDOC-M a lansat azi campania socială „Sunt Ok”

Campania „Sunt Ok” este o campanie intersecțională, orientată spre toate categoriile sociale și identitățile persoanelor care locuiesc în Republica Moldova.

Conceptul care a stat la baza campaniei este împletirea identităților care ne formează - de la etnie, particularități fizice, religie, orientare sexuală, identitate de gen, la statut social și viziuni politice - identități care ne determină experiențele și ne construiesc personalitatea. Identități cu care trăim și suntem ok. Ceea cu ce nu putem, însă, fi ok, este ura. Ura care ne dezbină și ne aruncă în tabere diferite, făcându-ne mai slabi.

Anastasia Danilova, directoarea executivă GENDERDOC-M: „GENDERDOС-M este, în primul rând, o organizație pentru drepturile omului, de aceea abordarea intersecțională este unul dintre pilonii activității noastre. Motivele de ură față de diverse grupuri de oameni se află pe un singur plan și, prin urmare, nu există o luptă pentru drepturile omului unui anumit grup, există doar o cauză comună - realizarea egalității în societate"

Angelica Frolov, coordonatoare program Advocacy: „Scopul acestei campanii este de a scoate diversitatea din lumina dezbinării și a o aduce în lumina ei firească. Personalitățile noastre sunt compuse din zeci de calități care ne fac unici și interesanți. Curiozitatea de a ne descoperi reciproc, de a cunoaște culturile și subculturile celor din jur este ceea ce ne dezvoltă ca oameni și ne permite să avansăm și să creștem. Diversitatea este importantă și trebuie respectată și acceptată.”

Campania socială „Sunt Ok” se va desfășura între 7 și 19 mai și va culmina cu Marșul Solidarității „Sunt Ok”.

Centrul de Informaţii „GENDERDOC-M” a fost fondat la 8 mai 1998 și este una dintre cele mai vechi organizaţii neguvernamentale care promovează în mod activ drepturile comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și transgenderi) în Republica Moldova.

Previous Următorul