12.08.2021
International , Drepturile omului

Americanii LGBT au raportat rate mai ridicate de insecuritate alimentară și economică decât persoanele care nu sunt LGBT

Potrivit rezultatelor unui sondaj cheie pandemic, publicat săptămâna aceasta, dulții americani care se identifică drept lesbiene, homosexuali, persoane bisexuale sau transgen au raportat rate de alimentație și insecuritate economică mai ridicate decât omologii lor non-LGBT.

Cel mai recent sondaj privind gospodăriile casnice, care anchetează lucruri precum îngrijirea copiilor, securitatea alimentară și cheltuielile gospodăriilor pentru a afla cum afectează pandemia gospodăriile din America, a inclus întrebări despre orientarea sexuală și identitatea de gen.

„În general, aproximativ 13,1% dintre adulții LGBT au trăit într-o gospodărie în care uneori sau adesea nu a fost suficientă mănâncare în ultimele șapte zile, comparativ cu 7,2% din adulții non-LGBT", a declarat agenția.

Biroul de recensământ a chestionat mai mult de un milion de gospodării și a primit aproape 65.000 de răspunsuri.

Sondajul a constatat că „36,6% dintre adulții LGBT locuiau într-o gospodărie care a avut dificultăți în a plăti cheltuielile obișnuite ale gospodăriei în ultimele șapte zile, comparativ cu 26,1% din adulții non-LGBT”, în timp ce 19,8% dintre adulții LGBT trăiesc în gospodării în care s-a pierdut un loc de muncă în ultima lună, comparativ cu 16,8% dintre adulții non-LGBT care au avut experiențe similare.

În timp ce pandemia Covid-19 i-a afectat pe toți americanii într-un fel sau altul, descoperirile recente pun în lumină faptul că aceasta a fost extrem de dăunătoare pentru persoanele lesbiene, gay, bisexuale și transgen din SUA.

The Human Rights Campaign, unul dintre cele mai mari grupuri de drepturi LGBTQ din SUA, a declarat că rezultatele evidențiază problemele cu care membrii comunității se confruntă de mult, chiar înainte de pandemie.

„Noile date ale Biroului de recensământ continuă să scoată în evidență ceea ce știm de mult - americanii LGBTQ + suportă în mod disproporționat greutatea economică, de la insecuritatea alimentară până la șomaj", a declarat Jay Brown, vicepreședintele senior al grupului pentru programe, cercetare și formare.

„Această disparitate este alimentată de pandemia Covid-19, deoarece comunitatea LGBTQ+ este mai probabil să lucreze în locuri de muncă din prima linie, să li se reducă orele și să se ciocnească cu discriminarea în materie de locuințe și locuri de muncă", a adăugat Brown.

CNN a raportat în iunie că Biroul de recensământ a făcut presiuni pentru ca întrebările despre orientarea sexuală și identitatea de gen să fie incluse în noile iterații ale sondajului, care a fost realizat periodic din aprilie 2020.

 

Sursa: cnn.com

Previous Următorul